Arkitektur Energi Renovering

Designguide for energi-, dagslys- & indeklimarenovering
Designguide for energi-, dagslys og indeklimarenovering
Til Designguiden hører pdf-filen Diagrammer og forudsætninger, der indeholder en større version at diagrammerne og grundlaget for beregningerne.
Designguiden omfatter ni bygningstypologier med tydelige arkitektoniske, byggetekniske og funktionelle egenskaber, og den præsenterer såvel kvalitative som kvantitative designstrategier.
Guiden består af en række diagrammer, som kan bruges tidligt i renoveringsprocessen til at lave kvantitative vurderinger af energi-, dagslys- og indeklimaløsninger for eksisterende bygninger renoveringsforslag.
Desuden indeholder designguiden inspirationsforslag, der kvalificerer renoveringsprocessen med differentierede strategier, som skaber merværdi for brugere og ejere, og samtidigt sikrer et meget lavt energiforbrug og bedre dagslysforhold.
Designguiden skal bruges tidligt i renoveringsprocessen; før bygherren har fastlagt programkravene, og før rådgiverne har tegnet de første skitser. Målet er at understøtte udviklingen af kvalificerede renoveringsstrategier som forener energi-, dagslys- og indeklimakrav med de øvrige projekteringsparametre.

Designguiden er udarbejdet af Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet København og Henning Larsen Architects.
Arkitektforeningen, DanskeArk, Konstruktørforeningen og IDA-BYG deltager i designguidens følgegruppe. og seniorforsker Rob Marsh (SBi) er projektleder.

Guiden foreligger både digitalt og i papirform. Den kan hentes og bestilles her fra siden.
Designguiden er finansieret af Energifonden og Realdania.
Forfatter:
  • Rob Marsh, Lise Mansfeldt Faurbjerg, Signe Kongebro
Sprog:
Dansk
ISBN trykt bog:
978-87-92739-56-8
1 af 5

Køb bog

Arkitektur Energi Renovering

56 sider

Levering: 1-2 hverdage

kr. 100,00

ekskl. moms

  • BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø
  • Kontakt BUILD
  • Cvr 29102384