SBi 2014:04

Boligmarkedet uden for de store byer

Sammenfatning

I publikationen dokumenteres en strukturudvikling, der stille, men sikkert indebærer, at danskerne flytter til landets vækstbyer og forlader landets yderområder. Publikationen handler om denne udvikling, der bygger på landsdækkende data samt analyser af situationen i tre kommuner.

Danskerne flytter til landets vækstbyer, og den udvikling efterlader store problemer med omsætning og salg af boliger i de forladte områder. Udviklingen kalder på handling, og i den proces er udvikling og afvikling reelt to sider af samme sag.  Til løsningen hører planlægning, prioritering og handling med aktiv involvering af lokale kræfter, politikere, byggebranche og finansieringssektor.

Publikationen handler om denne udvikling, der bygger på landsdækkende data samt analyser af situationen i tre kommuner.

De landsdækkende data dokumenterer en strukturudvikling, der stille, men sikkert indebærer, at danskerne flytter til landets vækstbyerne og forlader landets yderområder.  Analyser af tre kommuner viser, at før nogen vil investere i områderne, hvad enten vi taler om økonomi eller personligt engagement, er det en forudsætning, at der prioriteres og derefter rives ned og ryddes op.  Prioriteringer kan med fordel bygge på en plan der viser, hvor vi fremover skal bo, og hvor er der ikke længere behov for boliger. Den proces kræver politisk mod, lokalt ejerskab og nye partnerskaber.

Forfatter:
  • Hans Thor Andersen
  • Jacob Norvig Larsen
  • Jesper Ole Jensen
  • Karin Haldrup
Emneord:
Sprog:
Dansk
ISBN trykt bog:
978-87-563-1596-8
Bemærkninger:
Hvis der er problemer med at åbne filen, så prøv at højreklikke på linket og gemme filen i stedet. Eller prøv med en anden browser.

Download publikationen (gratis):

1 af 5

SBi 2014:04

Boligmarkedet uden for de store byer

39 sider

Levering: 1-2 hverdage

Køb fysiske anvisninger og rapporter

Der er midlertidigt lukket for salg af SBi-anvisninger og -rapporter på BUILD.DK.
I mellemtiden kan bøgerne købes fra en af vores forhandlere.

Udvalg af forhandlere der sælger SBi-anvisninger:

Der er fortsat adgang til anvisninger digitalt her på siden.
  • BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø
  • Kontakt BUILD
  • Cvr 29102384