Fælles men også alene

Ældre i bofællesskab
Mange ældre flytter ikke i bofællesskab for fællesskabets skyld, men for at få en god og velegnet bolig. Derfor er det også småt med fælles aktiviteter i mange bofællesskaber, hvor ældre flytter sammen med jævnaldrende. Der er mere tale om godt naboskab end fællesskab om mange fælles aktiviteter.

Det viser den første landsdækkende undersøgelse af knap 1.000 ældre i bofællesskab. Undersøgelsen er lavet af Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut, Gerontologisk Institut og Statens Byggeforsknings-institut, og den viser bl.a., at 40 procent ikke flytter i bofællesskab for fællesskabets skyld.

Langt de fleste ældre - ikke færre end 80 procent - har angivet egenskaber ved boligen som motiv for at flytte i bofællesskab. Mange af dem ønsker at flytte ind for at få en mindre og mere overkommelig bolig.

- Det er paradoksalt, at så mange ældre vælger at flytte i bofællesskab uden at gøre det for fællesskabets skyld. Årsagen kan være, at der mangler velegnede boliger til ældre, siger forskerne bag undersøgelsen.
I alt bor der ca. 2.300 ældre i bofællesskaber i dag.


Forfatter:
  • Else Marie Andersen
Sprog:
Dansk
ISBN trykt bog:
9788756310468
Bemærkninger:
Samhørende med rapporten 'Ældre i bofællesskab'
1 af 5

Køb bog

Fælles men også alene

24 sider

Levering: 1-2 hverdage

kr. 40,00

ekskl. moms

  • BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø
  • Kontakt BUILD
  • Cvr 29102384