SBi 2013:13

Kalaallit Nunaanni angerlarsimaffeqanngitsutut inuuneq

Rapporten beskriver tre måder at være ude i hjemløshed på i Grønland, og den kommer ind på hvilke muligheder der er for at komme ud af hjemløsheden.
Rapporten giver en beskrivelse af karakteren af hjemløsheden i Grønland. Den beskriver forholdene for tre måder at være ude i hjemløshed på, hvordan husstande når dertil, og hvilke muligheder de har for at komme ud af hjemløsheden. I rapporten indgår beskrivelser af en række personers liv som hjemløse.

De tre former for hjemløshed er: Hjemløse uden fast overnatningssted, genhusede der bor i boligselskabernes genhusningsboliger, og boligløse der i længere tid bor hos familie, venner og bekendte.

Rapporten beskriver, hvordan selvstyret, kommunerne og boligselskaberne håndterer hjemløshed samt forhold i samfundet, der har betydning for hjemløsheden i Grønland. Den angiver en række punkter, som kan være nyttige at have fokus på, når samfundet skal gøre noget for at mindske hjemløsheden og dens konsekvenser.

Rapporten er et resultat af en aftale mellem Departement for Familie og Justitsvæsen, Grønlands Selvstyre og Statens Byggeforskningsinstitut.  Forskningsprojektet, der ligger bag rapporten, er finansieret af Selvstyret.
Forfatter:
  • Knud Erik Hansen
  • Hans Thor Andersen
Emneord:
Sprog:
Dansk
ISBN trykt bog:
978-87-92739-35-3

Download publikationen (gratis):

1 af 5

Køb bog

SBi 2013:13

Kalaallit Nunaanni angerlarsimaffeqanngitsutut inuuneq

225 sider

Levering: 1-2 hverdage

kr. 320,00

ekskl. moms

  • BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø
  • Kontakt BUILD
  • Cvr 29102384