SBi-anvisning 72

Terrændæk

​I langt den største del af eenfamiliehusbyggeriet her i landet anvendes terrændæk, bl. a. fordi der med denne konstruktion kan opnås at stuegulvet kun ligger et trin over det omgivende terræn.

Mange terrændækkonstruktioner er i de senere år blevet benyttet og med vekslende held. Når terrændæk ikke altid opfylder forventningerne,skyldes det i reglen, at der ikke er taget tilstrækkeligt hensyn til varme-og fugtisolering, som derfor særligt behandles i denne anvisning.

Det kan dog allerede her fastslås, at hvis terrænforholdene ikke er egnede, eller hvis kvaliteten af arbejdsudførelsen kan drages i tvivl, må det kraftigt tilrådes at benytte en anden konstruktion end terrændæk, f. eks. en traditionel ventileret kryberumskonstruktion, som ikke i nær så høj grad vil være udsat for fugtskader. Dette alternativ bør altid tages i betragtning, da prisen for de to konstruktionstyper ligger meget nær hinanden.

Anvisningen afløser den tidligere SBi-anvisning 40 »Gulve direkte på jord«. Der er i forhold til den tidligere udgave sket en række tekniske ændringer, ligesom udtrykket "Gulve direkte på jord", der gav anledning til misforståelser, er blevet erstattet af »terrændæk«. SBi takker de mange, som beredvilligt har stillet deres teoretiske og praktiske erfaringer til rådighed under udarbejdelsen af anvisningen.

Forfatter:
  • Georg Christensen
  • Nils Erik Andersen
Emneord:
Sprog:
Dansk
ISBN trykt bog:
87-563-0069-7

Denne anvisning findes kun i PDF-format.

For at læse indholdet skal du have et abonnement og være logget ind.

Hvis du allerede har et abonnement, kan du logge ind.

Du kan også købe et abonnement.

1 af 5

SBi-anvisning 72

Terrændæk

38 sider

Levering: Udsolgt

Køb fysiske anvisninger og rapporter

Der er midlertidigt lukket for salg af SBi-anvisninger og -rapporter på BUILD.DK.
I mellemtiden kan bøgerne købes fra en af vores forhandlere.

Udvalg af forhandlere der sælger SBi-anvisninger:

Der er fortsat adgang til anvisninger digitalt her på siden.

Aktualitet

Emnet terrændæk er efterfølgende behandlet i SBI-anvisning 111, Bygningers varmeisolering (1977) og SBI-anvisning 139, Bygningers fugtisolering (1984)
  • BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø
  • Kontakt BUILD
  • Cvr 29102384