Nyhed

SBi-anvisning 265, Småhuse - vådrum, vand- og afløbsinstallationer

Ny anvisning om vådrum, vand- og afløbsinstallationer i småhuse

Vådrum er det dyreste og mest komplicerede rum at etablere i småhuse, og korrekt projektering, materialevalg og udførelse har stor indflydelse, når vandtætte konstruktioner skal opbygges. Også installationer for brugsvand og afløb er kostbare og komplicerede og kan medføre alvorlige og dyre skader på omgivende bygningsdele, hvis de ikke udføres korrekt.

SBi-anvisning 265 giver eksempler på løsninger, som er sædvanligt anvendte i vådrum. Vådrum kan være baderum, bryggers og andre rum, hvor der forventes påvirkning af vand eller høj relativ luftfugtighed.

Løsningerne i anvisningen opfylder bestemmelserne i Bygningsreglement 2015 (BR15).

Anvisningen indgår i en serie af SBi-anvisninger om småhuse. Småhuse omfatter fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil to etager samt eventuel kælder. Det omfatter også kæde- og rækkehuse, samt sommerhuse.

Målgruppen for anvisningen er projekterende arkitekter, ingeniører samt udførende og tilsynsførende. Anvisningen kan desuden anvendes af den kommende bygningsejer og som lærebog ved byggetekniske uddannelser.

Læs mere om vådrum, vand- og afløbsinstalltioner i SBi-anvisning 265.