Grønt regnskab for skoler

IT-værktøj med regneark til beregning af nøgletal og diagrammer, som skoler kan anvende til at få overblik over, hvordan det står til med forbrug af varme, el, vand, papir mv.

Grønt regnskab for skoler er som grønt regnskab for boliger bygget op over et MS Excel regneark, som frit kan downloades her fra siden.

Værktøjet består af indtastningsark, regneark til beregning af nøgletal og diagramark, der viser, hvordan det står til med forbrug af varme, el, vand, papir, produktion af affald samt kvaliteten af de grønne arealer.

CO2_skoler_2017.jpg

Dertil kommer nøgletal og diagrammer, der redegør for CO2-udslippets størrelse. Alle nøgletal opgøres i enheder pr. elev pr. år.

Regnearkene fremstår som et færdigt regnskab for en skole. Tallene på indtastningsarket udskiftes blot med egne tal.

Regnskabet kan bruges på alle typer skoler - uanset størrelse og karakter.

På indtastningsarket kan man vælge mellem flere graddagesystemer og flere måder, hvorpå programmet skal udregne det graddageuafhængige forbrug (GUF) på.

indtastning_skoler.jpg

I tilhørende SBI-rapport 303 "Grønt regnskab for boligområder" redegøres der for regnskabets beregningsforudsætninger. Rapporten fortæller også om principperne i et grønt regnskab samt om præsentation og offentliggørelse.

Download Grønt regnskab

Grønt regnskab for skoler kan downloades her:

Det er en god ide at gemme en kopi af regnearket på din harddisk - så behøver du ikke hente den fra Statens Byggeforskningsinstituts server hver gang du skal bruge den. Hvis din browser ikke giver dig denne mulighed, når du klikker på filen, kan du højreklikke og vælge "Gem som..." eller "Save as...".

Forsker

Ole Michael Jensen