Nyhed

Øget tilgængelighed vil få flere til at holde ferie i Danmark

​Tilgængelighed spiller en afgørende rolle, når mennesker med fysisk funktionsnedsættelse planlægger rejser. Ny rapport viser, at mennesker med funktionsnedsættelse og deres pårørende vil benytte flere danske ferietilbud og -oplevelser, hvis de blev gjort mere tilgængelige. I dag fravælger flere med funktionsnedsættelse ferie i Danmark pga. manglende tilgængelighed på feriesteder og ved natur- og kulturattraktioner.

Danmark klarer sig relativt godt i vurderingen af kvaliteten af tilgængeligheden, men sammenlignet med udlandet mener hver femte af de adspurgte danskere med funktionsnedsættelse og deres pårørende, at andre lande gør mere end Danmark for at gøre ferietilbud og -oplevelser mere tilgængelige for mennesker med fysisk funktionsnedsættelse.

Bl.a. efterspørges online information om tilgængeligheden på de danske feriemål og -oplevelser i forbindelse med planlægning af ferien. Der er også ønske om fx bedre muligheder for hvil undervejs på udflugter, hjælpsomt personale og ferietilbud som tilgodeser behov hos personer med fysisk funktionsnedsættelser, men som også tilfredsstiller pårørendes og andres krav til indhold på ferien.

Ifølge rapporten er markedet for tilgængelig turisme i vækst, dvs. turisme baseret på universelt design, hvor alle – med eller uden fysisk funktionsnedsættelse – har mulighed for at deltage. Men for at Danmark kan få andel i det voksende marked, skal der arbejdes på en forbedring af Danmark som et tilgængeligt rejsemål for alle mennesker.

Rapporten er udarbejdet af VisitDenmark på opdrag af Det Nationale Turismeforum, som et af initiativerne i den nationale strategi for dansk turisme. Seniorforsker Sidse Grangaard fra SBi har siddet i følgegruppen.

Læs hele analysen her