Nyhed

Hjælp til skema for demensegnede plejeboliger

I forbindelse med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens nye mærkningsordning for demensegnede plejeboliger, tilbyder SBi hjælp til at forstå eventuelle spørgsmål i forbindelse med udfyldelse af skemaet.

Få hjælp 16. oktober - 1. december 2017

Hjælpen tilbydes tirsdag og torsdag mellem kl. 10-12 fra 16. oktober til 1. december. Henvendelser kan ske på e-mail demens@sbi.aau.dk eller på telefon 2165 0860.

Mærkningsordningen indgår i en ny bekendtgørelse, hvor kommunerne skal indberetter oplysninger om, hvor egnede plejeboliger og plejeboligcentres bygningsmæssige rammer er i forhold til personer med demens. Mærkningsordningen er et af initiativerne i den Nationale demenshandlingsplan 2025: ”Et trygt og værdigt liv med demens”. Kriterierne i mærkningsordningen bygger på anbefalinger i SBi-anvisning 263 ”Plejeboliger for personer med demens – detaljer og eksempler”.

Læs mere om de nye regler for mærkning af demensegnede plejeboliger hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Gå-hjem-møder

I forbindelse med mærkningsordningen planlægger SBi at afholde gå-hjem-møder primo november. På møderne vil den bagvedliggende forskning, der ligger til grund for spørgsmålene i mærkningsordningen, blive præsenteret. Tid og sted for disse møder meldes ud på denne hjemmeside og via SBi’s nyhedsmail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet om tilgængelighed og universelt design.