Nyhed

Inkluderende svømmehal skaber lokal værdi

DANSKE ARKITEKTVIRKSOMHEDER samler eksempler på arkitektur, der skaber social, miljømæssig og økonomisk merværdi. Blandt de seneste eksempler findes idræts- og vandtræningscentret Vandhalla, som er fuldt tilgængeligt for alle uanset handicap.

"Inkluderende svømmehal skaber lokal stolthed, forbedrer folkesundheden og øger glæden ved bevægelse", skriver DANSKE ARKITEKTVIRKSOMHEDER om Vandhalla baseret på en evaluering af centret, SBi for nylig har udgivet

Fra SBi's evaluering fremhæver DANSKE ARKITEKTVIRKSOMHEDER, at Vandhalla både har skabt værdi for eleverne, skolen og lokalsamfundet.

Internt opleves værdien ved langt bedre udnyttelse af de fysiske rammer til rehabilitering og en forøgelse af elevernes generelle aktivitetsniveau. Flere elever deltager i undervisningsaktiviteterne end hidtil, og højskolen oplever, at faciliteterne udfordrer, stimulerer og inspirerer flere brugere til nye aktiviteter.

Samtidig har Vandhalla opnået en unik status i lokalsamfundet. Huset er blevet et arkitektonisk vartegn og samlingspunkt for mange lokale aktiviteter. Højskolen oplever stor efterspørgsel på svømmetider fra eksterne foreninger og udenlandske gæster, og højskoleforstanderen fortæller, at flere end nogensinde før søger ind på højskolen.

Læs hele casen om Vandhallas merværdi på danskeark.dk

Læs SBi's evaluering af Vandhalla