Nyhed

Nu er evalueringen af Handicaporganisationernes Hus klar

​SBi-forskerne Camilla Ryhl og Anne Kathrine kan nu fremvise resultatet af evalueringen af Handicaporganisationernes Hus med fokus på både bygning, proces og brugernes oplevelse, udført for Realdania.

Evalueringen konkluderer, at Handicaporganisationernes Hus er et vigtigt og flot eksempel på et overordentligt tilgængeligt hus. Huset demonstrerer ikke mange nye banebrydende løsninger på verdensplan, men til gengæld introducerer det nogle betydningsfulde løsninger i en dansk kontekst.

Bygherrens klare målsætning og prioritering af brugerinddragelse samt kompetenceopbygning blandt byggeriets aktører fremhæves i evalueringen for at have haft stor betydning for det høje niveau af integreret tilgængelighed. Erfaringerne fra denne proces kan danne model for, hvordan man fremover kan arbejde med universelt design og tilgængelige løsninger – idet der også er fokus på tilgang og holdning.

Til gengæld finder SBi-forskerne ikke grundlag for at den valgte metode for vidensindsamling i projektet har virket understøttende for målsætningen om at udvikle nye og innovative tilgængelighedsløsninger. Det gælder både brugerinddragelse, forskningsdokumentation og arkitektoniske referencer.

Læs hele evalueringsrapporten