Nyhed

SBi deltager i nordisk samarbejde om universelt design

Seniorforsker på SBi, Camilla Ryhl deltager som dansk repræsentant i en fælles nordisk ekspertgruppe for projektet "Nordisk kunskapsinsamling om universell utformning och tillgänglighet". Projektet indsamler viden om universelt design og tilgængelighed i praksis og er en del af Nordens Välfärdscenter (NVC).

Under overskriften "Ett samhälle för alla" – "Et samfund for alle", har projektets ekspertgruppe i begyndelsen af marts diskuteret, hvordan samarbejdet om universelt design og øget tilgængelighed skal fortsætte fremover.

Tilgængelighed tolkes ofte stadig som noget, der skal fremme en bestemt type brugergruppes behov og rettigheder. Men med begrebet universelt design, bliver målsætningen bredere. Det handler om et mere socialt og økonomisk bæredygtigt samfund i bredere forstand.

Konklusionen på mødet var, at universelt design fortsat skal fremhæves og formidles som et bæredygtighedsaspekt, der berører hele befolkningen og hele samfundet.

Læs mere om projektet på: http://www.nordicwelfare.org/Projekt/Nordisk-kunskapsinsamling-om-universell-utformning-och-tillganglighet