Blog

Master i meget mere end tilgængelighed

Masteruddannelsen i Universelt Design og Tilgængelighed samarbejder med Handicaporganisationerne, og samarbejdet handler om meget andet end fysisk udformning og tilgængelighed.

Jens Bouet, direktør i Dansk Handicap Forbund finder det berigende og væsentligt, når DHF bliver inviteret som oplægsholder og kan bidrage med input til uddannelser på højt niveau. Han forelæste på uddannelsen i foråret med fokus på økonomi og økonomisk perspektivering i forhold til både socialpolitik og arbejdsmarkedspolitik samt samfunds økonomiske diskussioner generelt. DHF støtter også Masteruddannelsen og dens ambition og høje niveau og synes det er vigtigt at medvirke til den med deres faglige bidrag.

Jens Bouet var glad for udfordringen og opfordrer Dansk Handicap Forbund til at tage imod invitationer som denne.

På Masteruddannelsen i Universelt Design og Tilgængelighed er det en målsætning/ambition at belyse fagområder som byplanudvikling, arkitektur og design gennem såvel tekniske og samfundsøkonomiske som brugerorienterede, etiske og æstetiske optikker. Blandt andet derfor er det væsentligt for uddannelsen at invitere faglig praksis og interesseorganisationer indenfor og forstå sammenhænge, nuancer og kompleksitet i arbejdet med universelt design og tilgængelighed.

Målet med Masteruddannelsen er at uddanne nationale eksperter, som kan berige og præge udviklingen af fagområdet innovativt, og derfor tilstræber vi at invitere en bred faglig vifte af eksperter, som kan belyse problemstillingerne på nye og tværfaglige måder.​

Masteruddannelsen i Universelt Design og Tilgængelighed er tilrettelagt, så det er muligt at gennemføre den ved siden af et fuldtidsarbejde. Tilmeldingsfristen for næste opstart af Masteruddannelsen, februar 2016, er den 1.december 2015.

Læs Jens Bouets artikel i Handicap Nyt her​

1 kommentar

  • 12. maj 2015 11.14

    Sidse Grangaard, Forsker, ph.d., arkitekt maa

    Artiklen befinder sig på side 19 i Handicap Nyt.

Skriv en kommentar

Bekræft at du ikke er en spam-robot ved at skrive ordet BUILD

Retningslinjer for kommentarer

Alle felter med * skal udfyldes
Din e-mail vises ikke.

Indsæt kommentar